Friday, May 31, 2013

yang pergi takkan kembali...



AL-FATIHAH......

Mungkin bulan Mei adalah bulan kesedihan utk sesetengah orang..aku turut bersimpati & bersedih atas pemergian orang tersayang buat sepupu+sahabat.

Lately asyik mendengat berita kematian...memula tuh mertua cousin, then bapa adik ipar dan hari ni bapa member baikku...Alfatihah..

aku turut bersimpati dengn berita kesedihan ini...semoga cousin (Syakilla), adik ipar (Ayu Nordin) & BFF (ella) tabah mengahadapi ujian getir ini...mungkin inilah saat2 paling sukar buat mereka..

aku tidak pernah mengharungi saat pilu ini..pernah melaluinyer beberapa kali...first time masa arwah nenek meninggal.tapi time tu baru darjah 3 yang tau pape..org nangis kita tengok jelah kan..hihiiiii...then 2nd time masa sekolah darjah enam..classmate excident & meninggal time raya..kami beramai2 dtg n solat jenazah beramai2...then 3rd time lak member uitm meninggal excident gak time raya.tapi kami datang melawat keluarganya seminggu selepas pemergiannya...kali ke 4 lak pemergiaan suami BFF.yang tu sangat terasa pemergiaannya coz aku sangat rapat dengan arwah.dan paling sedih arwah pergi masa wife die preggy 4 bulan...memang aku sebagai teman baik terasa kehilangannnya..dan kali ke 5 face berita kematian adalah pemergian arwah atok tersayang...huh!!!sangat terasa lah sebab last jumpe die raya beberapa bulan sebelum tu kan...huermmm pemergiannyer pon tak disangka coz die excident...huermmm...aku redha dengan semuanya..mungkin inilah dinamakan ajal+maut semua di tanganNYA...

aku doakan semoga cousin, adik ipar & best friend tabah mengahadapi semuanya..amin ^_____________^

No comments: