Tuesday, May 7, 2013

Holiday Lagi

wehuuuuu..lama nau tak hupdate blog kehidupan ni kan..al maklumlah dah malas nak bukak lappy kat umah...ni kat opis sbb malas nak buat keje..so mcm terajin nak hupdate sikit2...

mood still in holiday mood..even short holiday but its really meaningful for us..Alhamdulillah diberikan kesempatan utk ber"holiday" bersama insan tersayang...

Last 2 weeks kitaorg naik Cameron Highland..opss!!b4 that week kitaorg dah naik genting.tapi pict byk kat handphone mr.hubby..so upload saja pict yang ada dihandphone...ahaaaaa~~

Alahmdulillah walau percutian hanya 2 hari 1 malam tapi sangat berbaloi coz puas shopping sayuran.hahahahaa..motif lah sgt naik cameron sbb nak pegi night market..percutian ke cameron ni bersama family sister..ok lah reramai syok gak..takdelah kami berdua je kan...janji bilik lain2..ahakzz!!gedik japss!! =) kitaorg tido kat IRis House & hotel..ok lah not bad. tapi sbb booking kat agoda kan..so dpt bilik agak kecik...huhuu...tak sama mcm bilik dlm gambar kat agoda.so dont judge a books by its cover!!lepas ni booking terus kat hotel berkenaan..bukan mahal sgt pon beza price die...huhuu

last naik cameron ni year dec 2011 asenyer..eh ye ke..ye kot..hahahahhaa..pegi ngn mak abah sekali n mr.fiance..masa tu lah belum kawen...kali ni naik lagi sekali byk dah perubahan..byk building utk buat hotel gamaknyer..n cameron dah tak sesejuk dulu zaman2 aku kerja kat PPD...but its ok..asal tanah tinggi malam sure sejuk...
ladang Teh..cantik sangat!!

me n my Love ^_____^

with khalish

menikmati Teh terus dr ladang

cantik sangat!!!@Lacender Park

@ entrance Lavender Park 

dikelilingi bunga

LOvE

Lavender dools

kami lagi

only me


@Boh Plantation 

me & sister

yellow kitty

rose kitty

tu last 2 weeks punyer percutian...last week plak kitaorg buat lagi kerja giler last minute decide utk pergi ke PD (Port Dickson)..hahahaha..selalu holiday mmg akan booking hotel awal2...but not that time..mmg walk in jerkk...dan Alhamdulillah hotel byk kosong maybe coz ramai org tak pergi holiday or lepak2 tepi pantai coz musim mengundi...huhuuuu

maybe rezeki kami gak..actually gerak dr rumah Selandar pepagi buta kol 8.30...so mr.hubby bwk slow2 n sampai kat PD kol 10.30..then jenjalan n terus carik hotel..kitaorg menginap kat COZZI HoTEL..kat teluk kemang...not badlah hotel tuh..ok..1 malam just RM150.00.ok lah..n paling best saja nak check in for booking coz check in ikot jam 3.00 pm, tapi kitaorg dpt masuk jam 11.00 masa check in tuh..yehuuuu...boleh rest..dan yang paling best percutian hanya 2 hari 1 malam ni...makan yang heaven2..asyik makan jerkk...ok lah PD boleh dijadikan tpt percutian singkat & sgt buget & berbaloi coz takde tol from selandar coz kitaorg ikot jalan persisiran pantai..hehhehee. Makanan pon mmg murah..

Dulu-dulu selalu gak pg PD neh..meetinglah...kursus lah..takdelah nak explore lelebih..setakat mandi laot..jalan2 kat dataran Teluk kemang..tapi kali pegi dgn insan tersayang yg agak kuat makan..so explore semua tpt mkn...hahahahaa..puas!!

view from hotel

nice

we are together

lagi....


next vacation..InsyaAllah Penang+Kedah+perlis..but note sure date..hikhikkk...Redang Island still in my dream place..tunggu Mr.hubby tunaikan janji die nak bwk..hehehhe ^________________^

No comments: