Friday, September 23, 2011

|| di ceLah-ceLah keHiduPaN ||

Dah lama tak hupdate blog chomel neh...bukan ape..mood tu berubah-ubah..biase lah..nak kata busy takde busy mane pon...tapi entah!!!niat menulis mmg terpendam dah lama..tapi bila nak menulis malas lak rasa..

Lately perasaan aku bercampur baur..fikir macam2 hal. First thing benda yang aku fikir ialah pasal life aku sekarang...Alhamdulillah semakin best & happy sejak aku menjadi "Tunang" kepada insan yang aku tak pernah fikir dia akan jd Tunang aku...really tak caya ok!!!he is my best friends ever since 2008 lagi..tak sangka lak orang yang aku selalu mengadu masalah, menangis,,tempat aku meluahkan segalanya....akhirnya menjadi Tunang aku..Alhamdulillah syukur dpt dia..syukur sangat2 sebab dia sangat2 menyintai & menyayangi diri aku sangat2...

aku????serius, memula terima die sebab mak & abah.sebab nak tunaikan hajat mak & abah nak tgk aku kawen & bahagia...masa tu perasaan aku berubah2..dah malas fikir pasal relationship lepas 3 kali aku frust!!!tapi syukur Tuhan bukakan hati aku lagi sekali..lepas bertunang aku baru rasa feeling aku mula berubah..aku mula menyayangi dia sebagai en.tunang aku..rupanya dari dulu lagi dia menyintai aku dlm diam..and Alhamdulillah now n forever feeling aku TAKKAN & TAK AKAN berubah..Till the end!!Penghujung cinta aku....

Selepas 5 tahun..akhirnya aku mula berubah!!kalaulah dr dulu aku boleh berubah..mungkin aku takkan kecewa sangat-sangat tentang kehidupan nie kan..memang kekecewaan itu milik aku kot..tapi Alhamdulillah kekecewaan tu bukan berpanjangan..even masih ada sisi kekecewaan tu, tapi aku kene move on..selagi aku tak move on..selagi itu hidup aku diselubungi kekecewaan itu..macam-macam benda yg aku harungi.

Tapi sebenarnya kekecewaan tulah yg buat aku menjadi matang..menjadi dewasa..menjadi lebih kuat & kental.TERIMA KASIHlah pada mereka-mereka yang pernah kecewakan aku..aku hargai ape yg korg dah buat..kalau aku tak kecewa maybe aku tak sekuat sekarang & maybe aku tak buat keputusan giler nak jadi TUNANG & ISTERI (coming soon) kepada seseorang...sebab kekecewaan tu gaklah aku buat keputusan tekad & nekad nak carik kebahagiaan itu....

Kehidupan bagai roda...sometimes sgt2 sempurna & sometimes very complicated!!!tapi aku cube menjadikan kehidupan aku sekarang dan akan datang dengan kegembiraan & kebahagiaan...InsyaALLAh..sangatlah sempurna kehidupan itu pabila kita menghargainya...aku akan mewarnai sisa kehidupan aku nie dgn mencari & mengejar kebahagiaan bersama org yang menyayangi aku...aku akan mewarnai hubungan kami dengan sesempurna yang mungkin..itu janji aku pd diri aku sendiri sebelum hayat aku berakhir suatu hari nanti.

DI kesempatan ini..aku memohon maaf kepada mereka-mereka yang pernah menyayangi diri ini sebelum ini..aku BUKANLAH JODOH yang sempurna untuk kalian..DOAkanlah kebahagiaan aku...aku senantiasa mendoakan KALIAN mendapat orang yang lebih sempurna dari diri ini...aku hanyalah insan biase..keputusan telah aku buat...berjuta kemaafan kerana terpaksa melangkah pergi meninggalkan dunia kedukaan & kelukaan itu...aku dah cukup PENAT nak harungi segala yang pernah berlaku...jadikanlah itu semua sebagai kenangan indah+pahit dlm hidup kalian...thanks for everything!!!

No comments: