Sunday, June 12, 2011

~parasiT~

hurmm...hari nie aku terpanggil nak menulis pasal benda nie..sebenarnya dah lama terfikir..cume tak berkesempatan jea nak menulis...yea!!pasal PARASIT a.k.a mahluk perosak....

tak tahu lah nape byk sgt parasit zaman sekarang nie..maybe byk sgt virus yg membolehkan parasit tu menular..eh!!betol ke???hahahhaa..what ever!!hurmm..aku penah mengalami benda nie..memang susah kalau ada parasit dalam hubungan percintaan.sgt kejam ok!!!dan sangat2 sakit utk aku menerima hakikat ini.but ""life must go on"" bak kata kengkawan yang perihatin..

tapi aku sgtlah tak puas hati bila wujudnye parasit neh...cemana ek nak bunuh parasit2 nie??hurmm..tak boleh suke2 nak bunuh..kang tak pasal2 masuk JAIL...tak ke haru biru..parasit nie biasanye hadir bila dua2 mahluk akan galak+gedix nak mencoba mengecewakan hati org lain...so biasenyer cobaan itu akan berjaya..dan hiduplah parasit dan mahluk itu dgn bahagianya...dan terlahirlah insan yg akan kecewa dan merana...

kadang2 life nie very unfair..kenapa org yg jujur selalu dikecewakan..yea!!maybe ada kekurangan pada yang jujur tuh...tapi pd yg telah mengecewakan tu jujur sgt ke dia???damn!!tipu!!!!mcm2 la die akan buat alasan..alasan demi alasan...yeng kecewa tetap kecewa..dan yg mengecewakan tetap akan bahagia...that clear!!!mmg unfair kan......

lagi satu...yang dikecewakan itu tetap akan menunggu...tunggu dan terus menunggu semoga mahluk tu akan balik kat die..tp hakikatnyer tak akan balik...so kene la terima hakikat bahawa keajaiban itu takkan berlaku..kene redha jelah dgn ape yg dah terjadi..tak perlu nak terhegeh2 kot...

aku??hurmm...aku tak tunggu la xhubby balik kat aku kan..mmg ajaib la kalo die akan balik kat aku coz die dah sgt happy ngn life die..cume aku susah nak move on utk terima org lain dlm life aku..dah 5 tahun aku cube terima org lain...dan mmg ada 2 org insan yg pernah aku sayang selepas xhubby..tapi kenapa sampai skrg aku tak kawen2?????sebab aku tak cintakan mereka..hahahahhaa..bole tak jawab camtuh???sorry guys..this is real life..parut yg lama tetap ada..susah nak hilangkan parut tuh...yg aku tunggu skrg cuma keajaiban akan berlaku..semoga kuasa ajaib itu akan mengubah hati aku....dan semoga aku dpt terima keadaan bahawa aku kene hidup dengan org lain..boleh ke????

semoga parasit-parasit a.k.a mahluk perosak akan bahagia hidup selamanya di dunia..janganlah jadi PARASIT kepada hidupan lain...hiduplah atas kebagiaan yang di cari sendiri, dan bukannya hidup bahagia dalam kekewaan orang lain......

2 comments:

MY HEART said...

Kadang-kadang kita kena terima 'parasit' ni sebagai makhluk yang baik sebab dengan kehadiran parasit ni la menjadikan diri kita lagi kuat dan menjadikan kita lagi bersemangat dan lebih menghargai hidup ^_^..

YuFFa said...

yup!!!betol2..sebab dgn adanya parasit nie la kita akan belajar erti kehidupan sebenar & akan buat kita lebih berhati2 dlm membuat sesuatu keputusan....thanks my dear friends :))