Saturday, November 27, 2010

sunyi + sepi

dalam kesunyian malam..aku menulis..hahhahahaha..((mcm pelik jerk ayat nih!!!mcm SKEMA la plak!!!))

  • sAbtu 27 nov - pagi aku bgn mcm biase kol 6 n menjalankan rutin WAJIB sebagai umatNYA solat subuh..pas solat aku g sidai kain n kemas dapor n buang sampah coz aku tahu today ader lori kutipan sampah dilakukan...n dekat kol 7 aku terasa sgt mengantok n mcm biase lah kalo cuti kan..hobi aku is TIDO...=) dan....................................................................kol 9.30 aku terdengan bunyik lagu kat hpone aku..aishhhhhhhhhhh!!!kacaulah..nape lah tak silent b4 sambung tdo td..huuu((salah aku gak))ermm..IWAN col coz nak kasitau tak jd dtg hantar novel..ermm..dah kene gerak..pe lg..bgunlah aku dr TDO yg agak lena bermimpikan mimpi pelik2...huuuu
  • pas bgn mcm biase lah rutin every weekned!!KEMAS N MENGEMAS!!!yes!!!jam 12 sume settle!!perot lak lapar tahap kebulur..pe lgik..bukak pti ais n tgk bda yg bleh dimassak..((masak ni bukan lama..kejap jerk..tapi...aku ni sgt MALAS coz mkn sorg2!!!))and at last tersedia juadah for today...sgt byk n bermacam2..hahhahaha
  • jam 1 tgh siap mkn n terus membersihkan diri for solat.and lepas solat mata sgt mengantok n berat mcm ader yg soh TIDO..hahahhaha..hakikat hobi aku mmg TIDO..so HARUSLAh aku g TDO.wahhhh!!!tdo sgt lama..4 jam..TIDO dengan aman tanpa gangguan coz aku silent hapon..hehehhe..rutin ble TIDO adalah silent hpone!!!sory sape yg col time aku TIDO..aku TAK AKAN layan!!!hakhakk;-)
  • petang hari = bgn tdo n tros solat ASAR n mcm biase lah..mamai2 n malas2...n bukak pinky n dgr la mp3 lagu2 yg menusuk kalbu jiwa aku..n ble aku pk balik rutin hari aku..aku terasa sangat2 sunyi n sepi..apa yg aku lakukan sume utk diri aku..BUKAN utk org LAIN..
Aku terasa sangat life aku yg hampir mencecah 30 tahun ini sgt kosong n nothing!!even aku berkerjaya n mempunyai kerja tetap sebagai pendidik ank bangsa..tapi..jiwa hati perasaan aku sgt2 kosong..apa yg aku carik ek lam life aku???aku tak pernah nak bahagia..baru nak kecapi bahagia..ada saja halangan yg buat hati aku terTUTUP...aku hope sgt takde dah dugaan yg akan tiba yg aku kena face..aku dah malas..sgt2 malas nak face bda nehh!!!am tired of this!!& am sick of this!!!

2 comments:

sil said...

kaklin x payah sedih-sedih. kerja tetap, rajin masak, rajin kemas, rajin tido eh eh sengaja haha. sunyi memang kadangkala dirasai tapi banyakkan bersunyi2 dgn Tuhan lebih afdhal dan hati pasti lebih tenang ;)

YuFFa said...

hehhehe..rajin tdo tu yg paling UTAMA..hikhikk;)..yea..mendekatkan diri dgnNYA lebih tenang..itu yg terbaik...thanks asil