Wednesday, June 30, 2010

:: rosak & kerosakan ~ break down ::

rosak & kerosakan adalah bda yg sgt same n tak penah terpisah antara satu dgn yg laen..hehehehhe..story yg aku nak cte adalah kerosakan kereta spanbob ku yg terjadi baru2 nih time otw lik ke sabak bernam..adoiiiiiiii...panic seketika time tuh..tp Alhamdulillah aku selamat memotong lori tuh..kalo tak..dok bawah lori gak la..hukhukkk...

dan tak pasal2 aku kene exit kat tol kajang n terus g cheras utk repair...kalo mengikut pandangan adik lakiku..die soh drive jer sampai kg..seb baek aku mempunyai pikiran yg agak waras n teros g bengkel kat cheras..tempat jauh lagi dikenang..(mmg byk sgt kenangan kat situ..tp dulu la..) dan tak pasal2 duit aku melayang rm250..naseb baek dah gaji..untung gak aku coz keje goment..Alhamdulillah..kalo ikot kata uncle bengkel tuh..kalo aku meneruskan perjalanan...sure kereta aku dah takleh jalan coz tayar die dah melekat..wohhhh!!!selamat aku ikot kewarasan akal aku..kalo aku ikot ckp adik aku..compom aku kene kuar duit lg byk...ermmm...n aku sgt bernaseb baek coz masa potong lori kat seremban..aku sempat memotong..lepas je potong lori tuh..langsong aku terdengar bunyik something yg membuatkan aku panic..n terpaksa la bwk kete 30km/jam..adehhhh..lembap cam sepot.._^_

dan dalam hidup aku..perjalanan balik ke sabak bernam mengambil masa terlalu lama..gerak kol 12 pm n sampai kg kol 7pm..adehhhhh...betapa penat aku dijalanan..tp alhamdulillah aku selamat sampai ke Melaka balik semalam...pengajaran yg aku dpt ::- KERETA MALAYSIA DAH 5-6 TAHUN MMG MKN TUAN..adehhhh..tp aku tetap sayang kereta spanbobku itu...kereta itu adalah jiwaku..nadiku...no one!!!

No comments: