Friday, July 3, 2009

MAK.IBU.BONDA.UMI.MAMA.MOM.MUMMY.

Panggilan itu buat tergerak hatiku untuk menulis.aku teringin sgt ada anak yang akan panggil aku "mummy"...hehehehe..best kan???ase mcm dah lengkap dunia nie kalo ada anak.tapi panggilan itu takkan dpt utk seorang anak memanggil aku coz aku tak ada anak n maybe takkan ada anak..bcoz of aku dah serik nak kawen lagi...huahuahuaaaaaaa

Forget it!!!aku nak cte kat cini yang aku punyai 2 orang mak kat dunia nie..ha!!!compom korg tergezot kan??aku adalah seorang anak yg sgt bertuah coz ada 2 orang mak..

pe - 1 : mak betol aku la!!!(korang ingat mak ape???)
ke-2 : mak bukan betol aku la!!!((cube teka mak mende??maknyah???OH!!!tidaKKKK..)
*of coz sume tekaan korang salah!!my mother in law la..eh!!cilap..my Xmother*

ermmm...mak aku dah sungguh-sungguh la aku sayang n rindu alwayz kan.nak cte kat cini pengorbanan seorang ibu mertua.aku pernah punyai seorang mak mertua yg sgt aku kagum n sayang even dia hanyalah ibu mertuaku.(sekarang dah bekas la kan!!)org kata ibu mertua tu sgt prejudis..tu org kata lakan..aku pon penah berkata2 gak.tp 1st time aku nak berjumpa mak aku nie (panggil mak je la kan..mertua tu mcm ada hubungan lgi plak) aku tak pernah sangka.mase tu aku dah berjanji ngan "dia" yg nak g klinik.(cte ni dah past 5 years ago) that time aku demam.n tetibe dier dtg umah aku dgn dlm kereta yg sungguh full.dlm ati aku!!alamak??sape tu??cube korang bayangkan jantung aku time tu mcm mane?dengan kesengaLan aku yg memang sengaLL dr dulu buat muke tak malu..masok kete n kasi salam..dgn muke tak malu aku salam la makcik n pakcik yg ada dlm kete tu..tanpa menciom tangan aku buat muke bodo!!!aku tak bertanye ngan si "dia" lg siapakah gerangan org tua berdua itu.seb bek la klinik dekat.tp kepala otak aku dah pk yg demam aku dah mmg tros baik la...TERGEZOT!!!sampai kat klinik tros "dia" kasitau org yg dlm kete tu mak n ayah "dia"...wat??????????aku dgn muke pucat lesu tros makin terok demam...hahahahaahah!!!

memula tu mmg diorg mcm layan aku nak taknak la..tak mou bercakap ngan aku.tp aku buat muke selumber badak sumbu aku bersembang n buat2 ramah ngan depa.bayangkan 1st time jumpe bakal ibu n ayah mertua dlm keadaan diri yg serabai mak bai...serabot nek bot..huuuu..mcm tak sopan kan?tp tulah..bak pepatah org puteh "dont judge a book by its cover"..heheheh.n after perkenalan tu lah aku semakin n makin rapat yg org ku gelar "mak"..

yup!!!mak aku ni cukup sporting dlm ape jua hal.sempoi..even aku dah bukan menantu die lg, tp aku tetap dihati dia.n dia tetap dihatiku.semalam aku menerima panggilan yg tidak kutahui.n kalo korang nak tau..mak telah menelephone aku n bertanyakan khabar aku.aku tak sangka yg dia masih ingat kat diri aku.aku mmg tak penah lupe akan dirinyer..paling aku ingat adalah masakannyer..masal lemak cili api ikan patin!!peh!!!!!!!!cedap beb!!!

aku rasa cukup bertuah coz ada lg insan yg menyayangi diri aku selain kuarge aku.even kehidupan n kebahagiaan aku dah hancur..tp ada lg insan yg berikan aku sokongan n semagat utk meneruskan hari2 mendatang..sedih sgt!!!!mak..terima kasih atas nasihat.dorongan...dan segalanya yg telah n pernah kau berikan padaku.kau adalah insan yg cukup aku sanjung.i alwayz love u n miss u...:"(

1 comment:

silentnur said...

sedapnye masak lemak ikan patin~~
nyum2..lapar rase..
camtula ibu, hati ibu mmg mulia kan2
hehe