Monday, July 13, 2009

BATERI @ BATERY..

heheheheh..b4 aku menulis, aku ketawa dulu coz bda yg aku nak cte ni cukup kelakar..pd aku la..b4 this korg dok bace kisah cedey aku jer kan??haaaaa!!kali ni aku cte bda yg akan mencuit hari korg..hahahahahahaha!!!!!korg tgk tajuk mmg tak funny pon..p korg bace lu la..tgk funny ke tak!!!
Aku cukup bengang ngan remote AstRo aku kat umah tu.baru tukar bateri 2 mgu dah habis..beli baru..pakai lam 2 mgu gak dah habis..bengang tol aku ase!!!cam nak hempas jerk remote tu kat dinding.p mengenangkan kang takde remote.aku padamkan jer niat jahat aku tuh!!dah la pakai bateri AAA.mahal tak la mahal sgt..p kalo dah sebulan 2 kali beli batery..mau kilang buat mercun pon terbakar kan??hehehehhe.aku tak tau pe bala kat remote aku tuh!!!korang tolong la suggest..
Tp story aku nak share ngan korg ni bukan pasal remote aku..dier psal bateri gak..p kali nie cukup kelakar n akan menggelikan ketiak korg la!!haahahahaha!!!!dulu la.mase sekulah2 dulu..cam biase la..budak2.tp kire aku ni budak yg genius gak la..sebab pe aku ckp diri aku genius??hahhhahahha..bek aku bangga ngan diri aku coz takde budak yg akan buat mcm aku.sambong cte balik.hehehehe..time tu aku dok sorg2 kat rumah.makabah ntah pegi mane ntah..aku dah lupe..maklumlah dah kat 20 tahun cte ni kan..tetibe datang 1 lory yang pemandunyer india (keling).tetibe dgn cuak aku buat muke blur la..(Dlm hati takot sampai nak terkencing.takot kene colek.)time tu aku main2 kat luar.pastu india tu pon tanye aku la!!!

india : adik, ada mau jual besi buruk ka??ada mau jual bateri ka??
aku: takde..takde..mak abah takde..(secara jujur aku menjawab)
india: takda ka???bateri pon takda ka..(sambil menjenguk2 belakang umah aku)
aku: ha!!!bateri??uncle nak bateri ke??(dlm pale otak aku teringat bateri yg bapak aku simpan byk2 lam palstik)
india: ada ka??(setelah india tu nampak muke aku mcm compiden ader bateri spt yg diperkatakan)
aku : kejap yea uncle..(dgn sepantas kilat aku masok bilik abah aku ambik sepelastik bateri enegizer la..eveready la..cap ayam la ...yg bapak aku simpan tok buat mende ntah..tukon kot..dlm hati aku.."best jual nih..dpt duit"..)
aku : ha uncle..ni dia bateri yg uncle mintak..@^@
india : hayaaaaaa alik..saya bukan mau ini bateri..ini bateri u jual kat tokey sayur pon dia talak mau wooooo..saya mau bateri kereta ka..lori ka..
aku : ayoooo uncle ini pon bateri jugak la..td uncle mau bateri..ni bateri talak laku ka?
india : tak mou la...ok la kalo takda..nanti tanye lu punye bapak kalo mau jual besi buruk..saya nampak itu besi burok byk kat belakang..bila2 saya angkat.
aku : okey..okey..nanti sy kasitau bapak sy.

hoh!!!!dengan rasa kesal tak dpt duit..aku simpan balik bateri bapak aku tuh..tak laku upenyer!!!!hahahahahahahahahahahahahahaha!!!!

PENGAJARAN CTE NIE.."LAIN KALI SELIDIK DULU LATAR BELAKANG BATERI"..tp aku dikire budak genius tak???

2 comments:

silentnur said...

hahaha lawak r kak lin
kecik2 da genius eh
xkesah la, janji bateri..layankan je

Anonymous said...

urm, tolong senaraikan saiz2 bateri ley ak...