Tuesday, June 30, 2009

takdiR hidup




takdir hidupku kini n selamanya akan berubah...takdir cintaku pon telah berubah..hidup aku penuh dengan macam2 hal..


  • aku mmg suke munulis..tp bile dah menulis tu..mcm2 la yg aku merapu..coz aku mmg sengaLL..dulu kat PPD kengkawan panggil aku "sengaLL" coz aku suke wat sengaLL..biase la..sengaLL ni pd aku bukan ""bodoh"" tapi salah 1 care tok aku melupakan kisah duka nestapa kisah kehidupanku..kat uitm dulu plak kengkawan panggil aku "bonyoT"..lam bahase jawa ranger..'bonyot' tu meaning dier buah yang rosak..lam erti kata org jawa nie..buah yang sangat tak elok!!wat??mcm kotoq sgt kan??n mcm aku ni mcm bda terbuang la..huuuuuuu..cedihnyer!!!p meaning org melayu aku tak tau..p yg start panggil aku "bonyot" tu mamat "ala-ala" (Lu pk la sendiri meaning 'ala' tuh!!)hehehhee..mamat tu dah jd mamat kot..dier encem..p ntah nape nak jd macam tu..lantak dier la..k aku nak sambong cte aku nih!!EH!!pesal colour tulisan aku blue lain plak ek??compius nih..bantai la..janji aku bleh tetap menulis..hehehhehehe..hurmmmm..masa sekulah rendah plak kengkawan panggil aku ""donut"..cube la korg bayangkan nape depa panggil aku sebegitu rupe..compom rupe aku mcm kueh donut kan??ha!!!!tau takpe!!!tiap tempat yang aku pegi..sure ader kenangan yg paling manis buat aku..p title sengaLL tuh tak penah hilang la dah..hopefully sengaLL 4 ever n ever.

  • aku sekarang dah bukan di sekulah rendah..bukan di uitm n bukan lagi di ppd..aku sekarang berada di bumi bersejarah..korg pk la sendiri kat mane..aku malas nak kasitau coz aku tau korg sume belajar sejarah..subjek yg aku failed n kene repeat mase kat uitm..hOH!!senagLL..aku sungguh tak suke subjek history tu coz buat berat pale otak aku nak ingat pasal history..tp kan..sampai sudah bapak gua tak tau yg gua repeat subjek tuh..hahahahaahah!!!!tp ok la..lam 3 years tu aku leh tamatkan pengajian aku..so, bapak aku tak pasan yg aku penah repeat paper tuh!!!

  • takdir hidup aku dr kecik sampai la besar, penuh dengan pelbagai dugaan..same la mcm korg kan..p aku rasa tak same sgt kot..coz lam usia muda aku dah rase pe yg org tak penah rase..hehhee..rase apple!!!ada. masam n manis..tp byk pada masam la..

  • aku try tok face sume benda.n aku try to be strong!!!but aku rasa stronger aku tu dah gone!!!hari2 ble aku bukak kan mata n mata hatiku..aku berfikir..sampai ble aku harus begini..n persolan tu aku tak penah ada jawapan.yup..selama ni pon persoalan aku tak pernah ader jawapan.n kengkadang timbul jawapan yg tak pernah ada soalan.pelik kan??pelik tp benar.itulah namanye kehidupan bak kata my new friends mr.jGA..""suratan takdir""..org nonmuslim pon tau wat is faith..

  • yup!!aku terima sume ketentuan ni.mmg ALLAH tu selalu menguji aku dgn pelbagai dugaan..pd aku ujian yg selalu aku dpt adalah ujian pasal ""KEJUJURAN"".kenapa n mengapa persoalan itu lg yg harus n patot jawap??bukan pasal relationship pon..every single minutes..dlm life everybody sure sikap tu ada lam diri kan..so why me??lagi sekali ujian n sikap kejujuran tu la yg buat kehidupan insan2 seperti aku nie diuji.lg sekali aku cukup kecewa dengan KEJUJURAN insan yg bergelar umat manusia..

  • aku taknak hidup aku terus membenci insan yg pernah aku benci..tp insan yg paling aku sayang n tiada dua dalam dunia..dialah yg byk membuat kehidupanku terjaga n berjaya even bnyak kali aku kecewa ngan sikap "dia"..aku tetap seorang anak yg perlu menghargai setiap jasa yang telah ditaburkan pdku..tp mestikah aku terus membenci "dia" dlm hidupku???dengan KETIDAK JUJURAN yg telah membuatkan aku berdendam..yup!!dendam yang tiada akhirnya....

1 comment:

silentnur said...

wah..sgt mengharukan..pengalaman hidup kak..kt kena hadapi dgn tabah dan sentiasa mencari cinta sejati..cewahh..