Tuesday, March 31, 2015

times up!!


yeahhhhhh!!!! again tomorrow its my day..day of the day..hikkssss

hoyeahhhhhh lama sudah tidak meng"update kat blog kesayangan nih...terlalu bz terlalu sibuk dan semestinyer terlalu malas..hahahaha.. wooohhhoooo esok adalah April Fool dan esok adalah pelancaran GST untuk semua rakyat Malaysia..yes!!!Thanks its is my special birthday present ever!!hahhahaa..tapi xkisah lah..as long as masih mampu lagi lagi nak beli makanan its ok for me...janji dapat makan...yang paling bersyukur Alhamdulillah diberi kesihatan dan umur yang panjang dan masih bernafas di bumi yang nyata ini...

Impian??Harapan?? malam ni baru fikir!!ahakkssss =) anyway Happy Birthday to me!!!

"Usia hanya pada angka bukan pada Wajah"

Wednesday, December 10, 2014

Jalan Jalan Makan Makan

Hollaaaaa...

Lama betul tak menulis dalam blog kesayangan nih...banyak memori yang menjadi kenangan tak sempat nak share dlm nie...uhukkkk..terlalu banyak..yang manis yang pahit yang pasti manis lebih banyak dari pahit..pahit tuh buang jauh jauh jauhhh sejauhnyer..malas nak amik port..hihihih

Cerita yang nakk share dlm nie actually story bulan Oktober..hahahahaa..takde masa n tak berkesempatan nak menulis sejak akhir2 nie..maklumlah sifat malas melanda diri..hihihihi

Bulan oktober lepas aku n sis berkesempatan bercuti2 ke Kuantan & cherating.Alhamdulillah misi utk bercuti terlaksana walau dlm kesibukan tugas aku n suami...huhuu..Dan InsyaAllah Tahun 2015 lebih banyak percutian yang akan dirancang coz suami pon dah ada cuti tahunan n boleh apply cuti..mudah utk kami plan..hihiii.dan semoga dipermudahkan rezeki Tahun 2015..Amin Amin Amin..Dan ucapan syukur Alhamdulillah cz en.suami dah berkhidmat sebagai Penjawat Awam 8/12/2014 yang lepas..Syukur...cume tempat psoting masih diawangan cz die tgh in course..huhuuh.Semoga doaku termakbul untuk kami tinggal sebumbung lepas nie & tidak lagi PJJ..huhuhuh..

1st day kami tido dekat Seasonview Hotel Kuantan

bilik sgt besar.berbaloi dengan harga

kemas.bersih.selesa itu yang penting

mr & mrs.Spanz
makan dekat Tanjung Lumpur..lupe lak nama kedai tapi ok la harga berpatutan dan sedap..paling sedap ketam telur masin

Day 1 kami berjalan dan makan2 sekitar kuantan..pastu lepak bilik tido tido dan tido..hehehehehhee..
Day 2 plak kami pergi ke cherating tapi tak ambik gambar lak..adooii sebab cuaca sgt panas so sampai terlupa...huhuuh

2nd day kami menginap di sini lak

so far ok la bilik die sgt luas cume maybe sbb hotel dah lama

jalan-jalan tepi pantai 

honestly pantai die indah khabar dr rupe..hhihihh..serius cherating pon tak mcm dulu...tidak seindah dulu..huhuhuh

family sister

me & hubby

Dinner area hotel..kedai tomyam

So far ok la cz misi & visi percutian adalah jalan2 carik makan..hhihihiihh..mmg banyak makan tapi gambar makana je yg tak ambik banyak..hihihih..Alhamdulillah.next family vacation on Jan 2015.InsyaAllah on my 2nd Annivesary...harap en suami dapat cuti...

Ok nie je serba sedikit tentang short vacation kami ke kuantan...next entry for next vacation. ^_____^


Tuesday, August 19, 2014

YANG TERINDAH HANYA SEMENTARA

Salam Syawal,

Masih dibulan syawal bulan yang mulia..bulan yang penuh dengan keberkatan dan bulan penuh dengan keindahan..Alhamdulillah syukur masih diberi peluang untuk merasai nikmat bulan Ramadhan dan Syawal yang penuh mulia yang penuh dengan kebahagiaan..

Berbalik pada tajuk post yg sgt puitis membolehkan aku menulis dan menyimpan memori di dalam blog kehidupan ini...banyak perkara yang berlaku sejak bulan Ramadhan dan Syawal ini yg membuatkan ku lebih tabah dan kuat menjadi insan bernama "perempuan"...

Kronologi kisah kehidupan dan Anugerah terindah yang hanya sementara :-

  • 2 hari sebelum raya aku sesaja je buat ujian UPT..Alhamdulillah POSITIF!! aku n en.hubby happy tak terkata..yelah first time raya setelah setahun setengah kawen akhirnya "HARTA" yg terindah yang Allah beri pada kami...kami bersyukur...memang genap 1 tahun 6 bulan tarikh usia perkahwinan kami dan dikhabarkan dengan berita gembira...2 kali check mmg positif!!
  • Raya ke-2 balik Sabak Bernam dan ckp kat mak nak pegi check up klinik to confirm yang i'm preggy!!Serius balik raya mmg xbyk kerja aku buat sbb nak jaga kandungan yang tidak tahu usia kandungan...tapi mmg dah sebulan lebih aku tak dtg period..dan doctor mengesahkan aku preggy dengan usia kandungan yang masih baru masuk 3-4 minggu.~Happy sgt dan happy lagik!!
  • Selepas seminggu hari raya aku naik kerja macam biasa...dah hari ke-3 kerja aku terasa mmg badan tak larat disamping aku yang dah masuk minggu ke-4 demam batuk n selesema..pegi kerja balik tghari pon mmg akan tido kdg2 smpai ke petang sampai la tak masuk opis...hahahahah!!mmg giler!!ikutkan ada class pon aku hanya bg assignment kat student oleh kerana tak larat sgt2...oh!!mcm ni ke org yang pregnant???mmg serius aku tabik spring para ibu yang mengandung 9 bulan...aku baru nak merasa dan rasa macam mana org pregnant..
  • Hari Rabu bersamaan 6 Ogos 2014 kat opis time nak dekat lunch..aku ke toilet dan ada bleeding sikit2 macam nak period..aku menjadi pelik..
  • hari Khamis 7 Ogos 2014 aku xdpt pegi kerja coz aku demam yang agak teruk dan menunggu en.hubby balik utk pegi klinik..tapi belom sempat pon dia sampai perut aku sgt222222 sakit..lebih sakit dari sengggugut...dan that time aku mula menelefon member kolej si Intan Farhana..Thanks Intan n Epin byk tolong!!!korg xda mmg aku dah mati kejung kat umah kot..hahahaha...dan bermulalah episod aku dihantar ke emergency klinik kesihatan dan emergency hospital jasin & akhirnya ke hospital melaka..
setalah sekian lama tak masuk hospital...finally dimasukkan ke hospital

  • Dan akhirnya "harta" dan "anugerah" yg terindah itu hanya sementara berada di dalam rahimku...yang bahagia dapat kurasakan selama seminggu lebih saja...Aku dan Suami Redha atas pemergiaanya...




  • 5 hari aku ditahan di ward yang agak selesa coz aku dpt second class ward...utk first class ward mmg penuh la kan..xpe la janji sgt selesa dari hari first masuk ward...aku ditempatkan di ward lama yg agak kurang selesa..tp selepas itu aku dipindahkan ditempat yg agak selesa...
  • Perasaan aku hanya Allah sja yg tahu yang kadang2 aku tak boleh nak terima hakikat yang aku tak dpt nak membesarkan "harta" dalam rahimku...
  • Rupanya doktor bgtahu yang aku mengandung luar rahim..syukur Alhamdulillah die keluar semua dan tak perlu utk aku buat D&C. Mungkin ini adalah ujian Allah utk aku dan suamiku..InsyaAllah kami akan berusaha utk mendapatkan kembali "harta" dunia akhirat suatu hari nanti...Amin..Amin..


Mungkin akan ada Anugerah Terindah lagi untuk kami suatu hari nanti..Aku redha aku pasrah ^_________^


mummy to be..
19/08/2014

Thursday, July 24, 2014

Rawat Hati

Rawatlah hati dengan tenang...
Rawatlah hati dengan betul kerana hati yg sakit perlu dirawat...
Rawatlah hati dengan kegembiraan...
Hati yang terluka pasti akan ada parut yg mungkin tidak akan hilang...



Hari ini..Tika ini...Waktu ini..dan mulai hari ini akan ku cuba merawat luka di hati dengan mendekatkan diriku kepadaNYA..Maha Pencipta...Allah saja yg tahu perasanku tika ini...hanya denganNYA tempat ku mengadu...Mungkin dengan cara ini aku lebih tenang, lebih bahagia, lebih ceria..InsyaAllah...Semoga dengan perubahan aku mengelak dr segalanya kemungkinan..aku lebih tabah..lebih sabar dan lebih tenang..Life Must Go On..Biarlah aku menyendiri membina kebahagiaan aku sendiri..



-Aku yang Tersakiti-
24/07/2014
26 Ramadhan 1435H
#kamar sepi#

Tuesday, July 22, 2014

KoSoNG


yeahh!!! please put ur self in others shoes... that i feel now...very hurts!!!

Lama sangat dah tak menulis dan meluahkan apa yang terbuku dihati ini..mungkin akan ada lagikah kehidupan ke3???tak pasti.samar.kelam~~

Mungkin apa yang aku lalui tak sama macam org lain lalui...kalau boleh aku nak terbang..terbang jauhhh sejauh jauhnyerrrrr...kenapa??hanya hati ini yang inginkan ianya berlaku..

Kenangan lama mengusik jiwa...sedangkan lidah akan tergigit inikan pula rumah dan tangga..rumah takkan runtuh jika pahatnyer kuat..tp ini pahatnya mudah runtuh..harus bagaimana???


Jiwa.Hati.Perasaan. semuanya kosong..kosong bagai tin kosong..yg ditendang bergolek golek2...bila ditiup angin harus bergolek jua...tak pasti di mana silapnya..tak pasti siapa yang bersalah..dan yang pasti HAti Ini Dilukai sekali lagi....


Luahan Hati yang Luka
22/07/2014 11.36am

Thursday, June 19, 2014

|| SABAR ||

Sabar....

kadang-kadang sabar itu ada hadnyer..
kadang-kadang sabar itu ada tahapnyer..
kadang-kadang sabar itu ada tempatnya..
kadang-kadang sabar itu ada caranya...

Sabar aku mmg dah tahap maksima!!full stop!!

Cukuplah dengan apa yang telah aku lakukan selama ini..
1 day aku kene move on..yes 1 day!!!itu pasti...



Friday, April 25, 2014

RAWAT HATI

Lama sangat tak menulis.meluahkan.mempamerkan rasa yg ada dalam blog kehidupan nie..Banyak sebabnyer..Antaranya sebab terlalu sibuk dengan tugasan harian sampai takde masa nak merajinkan diti menulis.Hakikat yang berlaku adalah malas..hahahaha.

Hari ni Jumaat yang tenang merajinkan diri menulis dan sebenarnya nak meluahkan rasa yang ada..rasa pe ek?Entah lah!!!




itulah yang ku rasa sekarang..hanya mampu senyum dan terus tersunyum utk menghilangkan rasa sedih yang ada..Semoga keajaiban akan berlaku suatu hari nanti..never give up!!!!